neurorevalidatie

Het neurorevalidatie team stelt zich voor

Blessures | Team

Ik ben Maryse, 24 jaar

Ik werk als algemeen therapeut sinds 2020 bij Het Fysiotherapiecentrum.

Maryse, wat is het mooiste wat jij binnen neurofysiotherapie hebt meegemaakt?
”Wanneer mensen als gevolg van een (complex) neurologische aandoening hun zelfstandigheid en vertrouwen in hun eigen lichaam verliezen en dit via functionele therapie, oefentherapie en/of aanleren van compensatiestrategieën weer terugkrijgen. Voornamelijk wanneer we net dat stukje meer vertrouwen kunnen bieden om verder te gaan dan die veilige bubbel, en zo toch het lopen opnieuw kunnen aanleren en/of zelfstandigheid in transfers kunnen trainen.”

Ik ben Floor, 30 jaar

Ik werk nu ruim één jaar bij het Fysiotherapiecentrum.

Ik ben nu al 8 jaar Fysiotherapeut en sinds 5 jaar ook physician assistant. Ik combineer dan ook 2 banen, een baan in revalidatiecentrum Rijndam en een baan in het fysiotherapiecentrum. Beide met heel veel plezier. Ik zie binnen het Fysiotherapiecentrum alleen maar patiënten met neurologische aandoeningen, dit zijn onder andere aandoeningen zoals dwarslaesie, CVA, maar ook perifere zenuwaandoeningen.

Floor, zijn er neurologische aandoeningen die je nog niet gehad hebt, maar graag zou willen behandelen?
”Ik vind vooral een diversiteit aan aandoeningen leuk. Zo blijf je scherp en blijf je ook weer leren. Iedere revalidatie is anders zelfs binnen een aandoening. Dat maakt het zo leuk. Ik kan niet één aandoening noemen. Hoe complexer hoe leuker.”

Ik ben Jeroen Verveer, 29 jaar

Ik werk bijna 2 jaar bij het Fysiotherapiecentrum.

”Ik ben een praktisch ingestelde jongen die niet zo van leren uit boeken houd. Iets met sporten leek mij erg leuk. Daarom besloot ik een opleiding tot sportleraar te gaan doen (CIOS, sport en Bewegen). In deze opleiding heb ik gekozen mij te specialiseren in de buitensport, maar ik miste nog iets. Daarom heb ik nog een klein profiel fitness en sportmassage gedaan. Mijn interesse voor het menselijk lichaam werd hierdoor aangewakkerd. Na mijn MBO opleiding wilde ik graag verder leren. Daarom startte ik met de opleiding HBO Fysiotherapie in Utrecht. In mijn eerste stage op het revalidatiecentrum wist ik het al meteen zeker; ik wil in de neurorevalidatie werken! Mensen helpen om weer zo lichamelijk te kunnen functioneren om de dagelijkse dingen te kunnen doen en nog veel meer.
Als Neuroteam bij het Fysiotherapie Centrum bieden wij voor elke neurologische aandoening therapie. De focus ligt op het praktisch benaderen van de hulpvraag ”wil je leren fietsen, dan gaan we fietsen”. Hiernaast ontwikkelen we nu een project om te revalideren door middel van buitensport. We halen de revalidanten uit hun comfortzone door ze mee de natuur in te nemen. Zo komen 2 van mijn passies bij elkaar en lijkt het helemaal niet meer op werken!