De 7 tips voor het vinden van een sportfysiotherapeut in Rotterdam

Een sportfysiotherapeut in Rotterdam vinden kan soms best lastig zijn. Terwijl de juiste therapeut u mogelijk een stap verder kan helpen. Blessurevrij sporten zorgt ervoor dat u positiever en fitter door het leven gaat. Hiertegenover staat met pijn sporten, dat zorgt juist voor ergernis en negativiteit.Wij willen u de tips geven zodat u de juiste plek kunt vinden.

Een fit en pijnvrij lichaam is wat we voor iedereen wensen. Helaas gaat dit niet altijd vanzelf en moet u daar bij geholpen worden. Komt u bijvoorbeeld niet verder met uw klacht of staat u voor een operatie waarna u geholpen wilt worden met de revalidatie? Zoek de juiste specialist die u daar bij kan helpen. 

Er zijn veel mensen die geholpen worden door een algemeen fysiotherapeut maar zou u niet geholpen willen worden door de beste op het gebied van revalidatie en sport? 
U hoeft hier alleen wat research voor te doen zodat u op de juiste plek geholpen gaat worden. Een goede sportfysiotherapeut is te vinden in uw omgeving en heeft de juiste expertise voor uw klacht.

Heeft u een sportblessure?  Of bent u geopereerd en wilt u terug keren naar uw sport? Maar weet u niet waar u dit het beste kan doen. Wij helpen u met zoeken naar de juiste sportfysiotherapeut in Rotterdam.  

Elke sport brengt andere risico’s en blessures met zich mee. De blessures kunnen ontstaan door een traumamoment, zoals bij een kneuzing of een breuk. Klachten kunnen ook geleidelijk ontstaan, zoals een overbelasting aan een pees of spier. Bij elke sport heb je kans op andere blessures. Bij hardlopen zijn onderbeenklachten veel voorkomend en bij volleybal komen knie- en enkelklachten meer voor. Blessures kunnen vervelend zijn, lang duren en regelmatig terugkomen. Het zorgt ervoor dat u niet optimaal kan sporten of helemaal niet meer kan sporten. Als u een sportblessure heeft opgelopen, is het belangrijk dat u er zo snel mogelijk vanaf komt en dat de blessure niet terugkeert. Hiervoor kunt u terecht bij de sportfysiotherapeut. 

Tips voor het vinden van een sportfysiotherapeut: 

1. Regio:
Wilt u een praktijk vinden in een bepaalde wijk of regio? Zoek dan op google de zoekterm “Sportfysiotherapeut Rotterdam” en hieraan kunt u nog de gewenste wijk of regio waar u woont aan toevoegen, bijvoorbeeld ‘’Lageland’’.

2. Informatie:
Als een website van een fysiotherapie praktijk gevonden heeft, kijk even rond op de website of u de informatie kan vinden die u nodig heeft. U kunt onder het kopje “Sportfysiotherapie “link”” kijken wat sportfysiotherapie precies inhoudt. 

3. Indruk: 
Het is belangrijk dat u een goede indruk krijgt van de praktijk. Zoek op de website naar foto’s van de praktijk en oefenzaal. Bij een sportrevalidatie wordt er veel gebruik gemaakt van de oefenzaal. Daarnaast kan echografie aanwezig zijn waardoor ze een extra mogelijkheid hebben voor het onderzoek. 

4. Klacht: 
Bent u ook benieuwd of ze in die praktijk uw klacht behandelen? Zoek dan naar de informatie op de website over uw klacht. Heeft u bijvoorbeeld last van uw schouder? Kijk dan onder het kopje schouderklachten “link”. Staat er een beschrijving van uw klacht of aandoening bij? 

5. Revalidatie: 
Als u geopereerd bent, bijvoorbeeld aan uw meniscus of kruisband, komt u in aanmerking voor een revalidatietraject. Het is belangrijk dat u na uw operatie revalideert, zodat u weer volledig uw activiteiten kan uitvoeren. Lees goed wat een revalidatietraject inhoudt “link revalidatie”. In dit geval zijn ook de vergoedingen voor fysiotherapie anders, laat u zich goed informeren door de praktijk. 

6. Ervaring: 
Kijk of de therapeut genoeg ervaring heeft met uw klacht. Bent u bijvoorbeeld geopereerd aan uw meniscus. Kijk dan of de sportfysiotherapeut ervaring heeft met het revalideren van meniscus knie ‘link knie’. We hebben het niet over ervaring in jaren, maar vooral in het te behandelen van uw klacht.

7. Social media: 
Kijk of de praktijk social media heeft zoals Instagram of Facebook. Hier worden vaak filmpjes en foto’s van oefeningen en revalidanten geplaatst en krijgt u een goede indruk van de praktijk en mogelijkheden. 

Als u nog vragen heeft over uw klacht of revalidatie en de mogelijkheden binnen een praktijk, neem dan contact op met de praktijk en laat u goed informeren. 

Wij zien u graag op onze praktijk! 

Team ‘’Het Fysiotherapiecentrum’’.

Onze behandelingen

Hieronder ziet u een aantal verdiepingen binnnen onze behandelingen waar wij u bij kunnen helpen.
Medical taping
Artrose
COPD en astma (longklachten)
Hartklachten
Etalagebenen en vaatlijden
NAH
AH
Echografie

Specialisaties