Fysio lageland

Sportmassage

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren en waarmee de toevoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen verbeterd wordt. Hierdoor kan een sportmassage het herstel in een spier bevorderen. Een sportmassage wordt toegepast om blessures te voorkomen of kan zorgen voor sneller herstel bij blessures. Door overbelasting kunnen lichamelijke reacties ontstaan, zoals verhoogde spierspanning, stijfheid, vochtvorming, kramp, vermoeidheid en spierpijn. Door het stimuleren van de doorbloeding middels een sportmassage kunnen deze reacties verminderen of geheel verdwijnen.

Fysio lageland

Waarom een sportmassage?

We kunnen verschillende soorten sportmassages onderscheiden met een eigen doel. Het is belangrijk dat elk van deze sportmassages op het juiste moment wordt gegeven. Een sportmassage kan gegeven worden vooraf aan het sporten. Hiermee worden spieren voorbereid op inspanning. De doorbloeding wordt gestimuleerd en mobiliteit van de spieren en gewrichten nemen toe. Een sportmassage kan gegeven worden na het sporten, omdat het belangrijk is voor een sporter om zo snel en optimaal mogelijk te herstellen. Hierbij is de sportmassage gericht op het afvoeren van afvalstoffen, zoals vocht en melkzuur. Het doel hierbij is het stimuleren van het herstel. Tijdens een rustperiode van sporten kan een sportmassage een ontspanning als doel hebben, zowel op fysiek als mentaal vlak. Deze massage is meer gericht op het algehele lichaam, om het lichaam en spieren ontspannen te houden.

Voor wie is een sportmassage?

Vergoeding
Sportmassage is zowel voor sporters als mensen met stress of verkeerde werkhouding een aanrader, omdat hierdoor spieren ook stram, stug en pijnlijk kunnen aanvoelen. Sportmassage heeft bij deze klachten hetzelfde positieve effect op de doorbloeding waardoor de klachten kunnen verminderen. Duur: 30 of 45 minuten

Vergoeding
Mogelijk worden de kosten (deels) vergoed door uw aanvullende verzekering. Dit kunt u bij ons navragen. Zelf betalen? Zie onze prijslijst voor de actuele prijzen.