Fysio lageland

Medical taping

Medical taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om spieren te ondersteunen, maar hierbij wordt het bewegen niet beperkt. Het voordeel van de tape is dat het lichaam continue wordt gestimuleerd door de tape, waardoor het een positieve invloed heeft op het herstelproces.

Fysio lageland

Wat is medical taping?

Bij Medical taping wordt er gebruik gemaakt van flexibele tape. De tape wordt aangebracht op spieren of gewrichten waar klachten zijn. De tape kan op verschillende manieren worden aangebracht. De werking en het effect van de tape wordt bepaald door de tapetechniek.

Waarom medical taping?

Medical taping kan bij verschillende klachten ondersteuning bieden. Bij spieren die gespannen zijn, kan tapen de spieren rust geven en bij spieren die geactiveerd moeten worden, kan tapen juist prikkelen tot bewegen. Bij blessures met vochtophoping of ontstekingen kan tapen verlichting bieden. De voordelen van tapen zijn:

  • Verbeteren van doorbloeding en lymfecirculatie
  • Directe vermindering van druk en pijn
  • Behoud van bewegingsvrijheid
  • Verbeteren en ondersteunen van spierfuncties
  • Huidvriendelijk, waterresistent en blijft 4-7 dagen zitten

Tapen is aan te raden bij de volgende klachten:
Medical taping wordt gebruikt bij spier-, pees- en bandblessures, ondersteunen van gewrichten door meer stabiliteit te bieden, verminderen van vocht, houdingcorrecties en klachten door (sport)overbelasting (bv. tennisarm, KANS). Medical taping is een middel die vaak wordt gecombineerd met een andere behandeling.

Vergoeding

Tapen valt niet onder aanvullende verzekering omdat het een aanvullend middel is op een behandeling. Kijk naar onze vergoedingen om de prijzen in te zien.