Fysio lageland

Een zere knie

Heeft u last van een zere en/of dikke knie? Uw knie verdraaid, overstrekt of overbelast? Schiet uw knie op slot? Moeite met bewegen in uw dagelijks leven of het uitvoeren van uw sport?

De knie bestaat uit 4 botstukken namelijk: het bovenbeen, het scheenbeen, het kuitbeen en de knieschijf. Verder bestaat de knie nog uit banden, pezen, spieren, kapsel en slijmbeurzen. De meeste knieklachten worden veroorzaakt door overbelasting. Dit kan bijvoorbeeld door te veel sporten, met name hardlopen is een zware belasting voor je knieen. Hierdoor ervaren mensen vaak klachten aan pezen van de knie. Anderzijds veroorzaakt een trauma vaak knieklachten, zoals een verdraaiing of een val. Dit is vaak de oorzaak van een gescheurde kruisband, een bandletsel of een gescheurde meniscus. Andere factoren die nog mee kunnen spelen zijn gewicht en leeftijd. Na een operatie aan de knie kunt u ook terecht bij de fysiotherapeut.

Behandelingen

Tijdens de eerste afspraak wordt samen met u in kaart gebracht wat uw klachten zijn en waar wij als fysiotherapeut een rol kunnen spelen. Na het vraaggesprek volgt een lichamelijk onderzoek. Op basis van de gegevens uit zowel het gesprek als het onderzoek zal er samen met u een behandelplan worden opgesteld. De behandeling is gericht op het verminderen van de beperkingen die u ervaart als gevolg van de klachten. De behandeling is afhankelijk van de bevindingen van het onderzoek en kan zich richten op vermindering van pijn, verbeteren van de bewegelijkheid, oefeningen voor de bewegelijkheid of het verbeteren stabiliteit/kracht. Bij overbelastingsklachten is ook het verbeteren van de belasting-belastbaarheid van belang.

Soorten knieklachten

Knieklachten waarmee u bij de fysiotherapeut terecht kan:
5

artrose/ kraakbeenschade ;

5

Meniscus;

5

Voorste kruisband letsel;

5

Kniebandletsel;

5

Peesaandoening (Jumper’s knee of Runner’s knee) ;

5

Spierletsel (hamstrings of voorkant bovenbeen) ;

5

Luxatie van de knieschijf ;

5

Slijmbeursontsteking ;

5

Patellofemoraal pijnsyndroom (knieschijfklachten);

5

Osgood Schlatter;

Maak een vrijblijvende afspraak.

Heeft u klachten? Wij helpen u hier graag vanaf! Maak hieronder snel een afspraak.
R

Locatie bij u in Rotterdam-Alexander;

R

Altijd een persoonlijk coach speciaal voor u;

R

Een persoonlijk behandelplan;