Fysio lageland

Heeft u nekpijn, een stijve nek, moeite met bewegen van de nek?

Nekklachten komen veel voor in Nederland. Voorbeelden van nekklachten zijn pijn of stijfheid. Verschillende oorzaken voor deze klachten kunnen bijvoorbeeld de spieren, banden of kleine gewrichten van de nek of bovenrug zijn.

Nekpijn kan behoorlijk heftig zijn. Het is goed om te weten dat hier meestal geen ernstige aandoening aan ten grondslag ligt. Toch zijn er verschillende specifieke aandoeningen die klachten in de nek kunnen veroorzaken, zoals een nekhernia (die samen kan gaan met uitstralende pijn in de ledematen) of een whiplash (na bijvoorbeeld een aanrijding).

Verschillende soorten nekklachten

Nekklachten kunnen zich op verschillende manieren uiten. Denk hierbij aan: een krakende nek, spierpijn in de nek, nekpijn na slapen, nekpijn na een val of nekpijn bij stress. Elke uitingsvorm verdient weer een andere aanpak qua behandeling.

U kunt zelf ook wat aan de klachten doen door lichamelijk actief te blijven. Door op de juiste manier te bewegen en/of te sporten maakt u uw nek sterker en soepeler. Hierdoor herstelt u sneller en komen nekklachten minder snel terug.

 

Behandelingen

Samen met de (manueel)therapeut kunt u kijken hoe u symptomen van uw nekklachten kunt verminderen en welke behandeling voor u het meest passend is. De behandeling kan bestaan uit verschillende elementen:
5

Advies omtrent houding en bewegen;

5

Het mobiliseren (in beweging brengen) van de nek;

5

Pijn verminderen;

5

Het aanleren van oefeningen voor de nek;

5

Samen met u een plan van aanpak opstellen omtrent uw klachten.

Maak een vrijblijvende afspraak.

Heeft u klachten? Wij helpen u hier graag vanaf! Maak hieronder snel een afspraak.
R

Locatie bij u in Rotterdam-Alexander;

R

Altijd een persoonlijk coach speciaal voor u;

R

Een persoonlijk behandelplan;