Fysio lageland

Pijn in heup, lies- of bilregio

Heeft u pijn in uw heup-, lies- en/of bilregio? Mogelijk door het sporten, of heeft u juist geen duidelijke oorzaak? Heeft u het idee minder beweeglijk te zijn of stijfheid te ervaren in uw heup? Of heeft u misschien een operatie gehad?

Het heupgewricht bestaat uit een heup kop: bovenaan het dijbeen bot, en een heup kom: die onderdeel vormt van het bekken. In dit gewricht zit ook kraakbeen, en een bindweefsel ring (het labrum) die zorgt voor stabiliteit. Ook zit er een gewrichtskapsel om het gewricht heen, en vinden we een slijmbeurs (een soort stootkussentje die zorgt dat spieren goed over botpunten kunnen glijden). Deze structuren kunnen allemaal voor klachten zorgen. Natuurlijk zijn er ook veel spieren en pezen rondom de heup die voor last kunnen zorgen in de heupregio, denk hierbij ook aan spieren in de lies- en bilstreek.

Behandelingen

Tijdens de eerste afspraak wordt samen met u in kaart gebracht wat uw klachten zijn en waar wij als fysiotherapeut een rol kunnen spelen. Na het vraaggesprek volgt een lichamelijk onderzoek. Op basis van de gegevens uit zowel het gesprek als het onderzoek zal er samen met u een behandelplan worden opgesteld. De behandeling is gericht op het verminderen van de beperkingen die u ervaart als gevolg van de klachten. De behandeling is afhankelijk van de bevindingen van het onderzoek en kan zich richten op vermindering van pijn, verbeteren van de bewegelijkheid, oefeningen voor de bewegelijkheid of het verbeteren stabiliteit/kracht. Bij overbelastingsklachten is ook het verbeteren van de belasting-belastbaarheid van belang.

Soorten pijn in heup

Heupklachten waarmee u bij de fysiotherapeut terecht kan:

5

(Cox)artrose;

5

Revalidatie na een breuk of nieuwe heup;

5

Slijmbeursontsteking;

5

Impingement;

5

Snapping hip;

5

Labrum laesie;

5

Heupdysplasie;

5

Spier en pees gerelateerde klachten, ook lies- en bilregio;

5

Piriformis syndroom;

5

A-specifieke heupklachten.

Maak een vrijblijvende afspraak.

Heeft u klachten? Wij helpen u hier graag vanaf! Maak hieronder snel een afspraak.
R

Locatie bij u in Rotterdam-Alexander;

R

Altijd een persoonlijk coach speciaal voor u;

R

Een persoonlijk behandelplan;