Fysio lageland

Pijn aan elleboog

Heeft u klachten in de elleboog en/of onderarm? Onvermogen tot het goed gebruiken van de elleboog?

De elleboog is het gewricht wat de bovenarm met de onderarm verbindt. Het elleboog gewricht bestaat uit drie botten: bovenarm (humerus), ellepijp (ulna) en het spaakbeen (radius). Om het gewricht zit een strak kapsel en banden om het gewricht stabiel houden. Tevens hechten er vele pezen aan rondom de elleboog om de gehele arm bewegen. Om de pezen soepel te laten glijden over botweefsel zitten er verschillende slijmbeurzen rondom de elleboog, deze functioneren als gladde stootkussens. Elleboog klachten hebben vaak een groot effect op het dagelijks functioneren omdat u de arm bij nagenoeg alle activiteiten gebruikt, zoals tijdens het uitoefenen van hobby’s, sporten en/of werk. Overbelasting bij deze activiteiten zijn dan ook vaak de oorzaak van elleboogklachten.

Veel voorkomende blessures aan de elleboog zijn de tenniselleboog (tennisarm), hierbij wordt er pijn ervaren aan de buitenkant van de elleboog. Bij de golferselleboog (golfersarm) wordt de pijn ervaren aan de binnenkant van de elleboog. Dit zijn pees klachten door overbelasting. De gevolgen van een fractuur, ontstoken slijmbeurs en orthopedische ingrepen rondom de elleboog kunnen voor langdurige klachten zorgen.

Behandelingen

Tijdens de eerste afspraak wordt samen met u in kaart gebracht wat uw klachten zijn en waar wij als fysiotherapeut een rol kunnen spelen. Na het vraaggesprek volgt een lichamelijk onderzoek. Op basis van de gegevens uit zowel het gesprek als het onderzoek zal er samen met u een behandelplan worden opgesteld. De behandeling is gericht op het verminderen van de beperkingen die u ervaart als gevolg van de klachten. De behandeling is afhankelijk van de bevindingen van het onderzoek en kan zich richten op vermindering van pijn, verbeteren van de mobiliteit, kracht/stabiliteit en advies geven met betrekking tot de belasting-belastbaarheid van de gehele arm.

Soorten pijn aan elleboog

Elleboogklachten waarmee u bij de fysiotherapeut terecht kan:

5

Tenniselleboog (tennisarm);

5

Golferselleboog (Golfersarm);

5

Slijmbeurs ontsteking (bursitis olecrani);

5

Band letsel;

5

Biceps letsel;

5

KANS (klachten aan de arm, nek en/of schouder);

5

Peesaandoeningen;

5

Orthopedische revalidatie.

Maak een vrijblijvende afspraak.

Heeft u klachten? Wij helpen u hier graag vanaf! Maak hieronder snel een afspraak.
R

Locatie bij u in Rotterdam-Alexander;

R

Altijd een persoonlijk coach speciaal voor u;

R

Een persoonlijk behandelplan;