Fysio lageland

Heeft u hoofdpijn, last van duizeligheid, overgevoeligheid?

Hoofdpijn is een vervelende klacht die veel voorkomt bij mensen. Bijna twee derde van de Nederlanders heeft wel eens last van hoofdpijn. Hoofdpijn kan een grote invloed hebben op je dagelijks leven. Soms zijn de klachten zo hevig, dat normaal functioneren niet meer mogelijk is. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn en de klachten kunnen bij iedereen anders zijn. Veel voorkomende klachten zijn: hoofdpijn achter de ogen, overgevoeligheid voor geluid en/of licht, hoofdpijn aan een zijde van het hoofd en voorhoofdpijn. De pijn kan bijvoorbeeld komen vanuit gewrichtjes in de nek, of door verhoogde spierspanning vanuit de nek of het gezicht.
Om te kijken met welke soort van hoofdpijn we te maken hebben, worden meerdere lichaamsdelen onderzocht. Zo kunnen we kijken naar het hoofd, de nek, bovenrug en/of de kaak. Vanuit deze gebieden kunnen we de hoofdpijn ook verminderen.

Behandelingen

Tijdens de eerste afspraak wordt samen met u in kaart gebracht wat uw klachten zijn en waar wij als fysiotherapeut een rol kunnen spelen. Na het vraaggesprek volgt een lichamelijk onderzoek. Op basis van de gegevens uit zowel het gesprek als het onderzoek zal er samen met u een behandelplan worden opgesteld. De behandeling is gericht op het verminderen van de beperkingen die u ervaart als gevolg van de klachten. De behandeling is afhankelijk van de bevindingen van het onderzoek en kan zich richten op verbeteren van beweeglijkheid, verminderen van spierspanning of andere doelen die allemaal bijdragen aan de vermindering van pijn. Bij overbelastingsklachten of stress gerelateerde klachten is ook het verbeteren van de belasting-belastbaarheid van belang.

Soorten hoofdpijn

Hoofdpijnklachten waarmee u bij de fysiotherapeut terecht kan:

5

Spanningshoofdpijn;

5

Cervicogene hoofdpijn;

5

Migraine.

Maak een vrijblijvende afspraak.

Heeft u klachten? Wij helpen u hier graag vanaf! Maak hieronder snel een afspraak.
R

Locatie bij u in Rotterdam-Alexander;

R

Altijd een persoonlijk coach speciaal voor u;

R

Een persoonlijk behandelplan;