Fysio lageland

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie op de reguliere fysiotherapie. Dit houdt in dat de fysiotherapeut na de basisopleiding, zich verdiept heeft in (complexe) orthopedische en/of sportspecifieke klachten. Elke sport brengt andere risico’s en blessures met zich mee. Blessures kunnen plotseling ontstaan, zoals bijvoorbeeld het geval is bij een kneuzing of breuk. Klachten kunnen ook geleidelijk ontstaan, zoals een peesklacht of overbelasting van een spier. Bij hardlopen zijn onderbeen klachten veel voorkomend en bij volleybal komen knieklachten en enkelklachten meer voor.

Fysio lageland

Sportfysiotherapie als behandeling

De sportfysiotherapeut heeft specifieke sportkennis, waarbij u terecht kunt voor blessures die specifiek zijn voor de sport die u beoefent. De sportfysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van (sport-)blessures. Een sportfysiotherapeut maakt een sportanalyse, inventariseert risicofactoren bij de uitgevoerde sport en heeft kennis over herstel van blessures. U kunt bij de sportfysiotherapeut terecht wanneer u een (sport)blessure heeft opgelopen, een operatie heeft ondergaan of het sporten weer op wil bouwen. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan herstel van bijvoorbeeld uw enkelblessure, maar de gehele keten van bewegen wordt geanalyseerd. Dit heeft als doel om terugval te voorkomen en u zo snel mogelijk weer met veel plezier te laten sporten/bewegen. De sportfysiotherapeut hoort uw klachten aan, onderzoekt u en bespreekt mogelijke behandelopties tijdens uw intake. Fysiotherapie Centrum het Lage Land heeft een ruime oefenzaal met trainingsfaciliteiten om zo specifiek mogelijk te kunnen revalideren na een sportblessure.

Wanneer kan sportfysiotherapie uitkomst bieden?

5

Onder begeleiding verantwoord trainen gericht op uw eigen persoonlijke doelen ;

5

Als u na langdurige klachten of blessures terug wil keren naar uw sport ;

5

Als ondersteuning tijdens uw hersteltraject ;

5

Revalidatie na operatie (zie revalidatie) ;

5

Bij pijnklachten zoals pees-, spier- of gewrichtsklachten tijdens sporten;

5

Als ondersteuning bij opbouw van uw trainingen ;

5

Bij verbetering van uw conditie ;

5

Bij verbetering van uw belastbaarheid;

Vergoeding
Mogelijk worden de kosten (deels) vergoed door uw aanvullende verzekering. Dit kunt u bij ons navragen. Zelf betalen? Zie onze prijslijst voor de actuele prijzen.