Fysio lageland

Kaakklachten

De manueeltherapeut kan u helpen bij klachten in het hoofd/ hals gebied en het kauwstelsel. De therapeut kan u behandeling geven zowel in als ook vaak buiten de kaak om uw klachten te verminderen. Vaak is naast klachten aan de kaak ook de halswervelkolom betrokken waardoor een adequaat onderzoek naar de bron van uw klachten nodig is.

Fysio lageland

Wat is kaakfysiotherapie?

Kaakfysiotherapie is een van de specialisaties van de fysiotherapie. De therapie richt zich op (pijn)klachten aan het kaakgewricht, het aangezicht, het hoofd, de hals en de nek. Klachten aan de kaak hoeven niet alleen gevoeld te worden bij het gewricht zelf. Deze kunnen ook zorgen voor nekpijn, hoofdpijn, duizeligheid of soms ook oorklachten (bijvoorbeeld tinnitus).

Evenals met fysiotherapie wordt er eerst middels de intake in kaart gebracht wat de klachten specifiek zijn. Hierna volgt nadere beoordeling middels lichamelijk onderzoek. Deze resultaten worden met u besproken waarna er behandeling gegeven kan worden.

Bekijk de video hieronder

Wanneer kan de manueeltherapeut uitkomst bieden?

5

Pijnlijke of vermoeide spieren van de kaak;

5

Nekklachten;

5

Bovenrugklachten;

5

Pijn aan de schouders;

5

Klachten ten gevolgen van blessures;

5

Heupklachten;

5

Knieklachten;

5

Enkelklachten;

5

Elleboogklachten;

5

Klachten op de borst;

5

Klachten in of rondom de bekken;

Vergoeding
Mogelijk worden de kosten (deels) vergoed door uw aanvullende verzekering. Dit kunt u bij ons navragen. Zelf betalen? Zie onze prijslijst voor de actuele prijzen.