Fysio lageland

fysiotherapie

De fysiotherapeut is de deskundige als het gaat om het menselijke bewegingsapparaat. Als u in het dagelijks leven een belemmering ervaart, kan u worden geholpen door de fysiotherapeut. Meestal komen mensen bij de fysiotherapeut als zij klachten hebben opgelopen tijdens werk of sport. Het kan ook zijn dat de klachten zijn ontstaan door een verkeerde beweging, een ziekte of aandoening of een ongeluk. Hierdoor kunnen er belemmeringen ontstaan in het bewegen.

Fysio lageland

Wat kan de fysiotherapeut voor u betekenen?

De fysiotherapeut kan u helpen bij het verminderen, verhelpen of voorkomen van lichamelijke klachten. De fysiotherapeut analyseert uw klachten en gaat samen met u kijken naar een oplossing. Indien nodig dan kan de fysiotherapeut doen besluiten om een extra specialisatie bij uw behandeling te betrekken. Wij doen dit om een zo effectief mogelijke behandeling voor u op maat te maken.

Fysiotherapeutische behandeling
Tijdens de eerste afspraak wordt samen met u in kaart gebracht wat uw klachten zijn en waar wij als fysiotherapeut een rol kunnen spelen. Na het vraaggesprek volgt een lichamelijk onderzoek. Op basis van de gegevens uit zowel het gesprek als het onderzoek zal er samen met u een behandelplan worden opgesteld. Dit behandelplan is maatwerk, want elke klacht is anders. De fysiotherapeut heeft verschillende methoden die ingezet kunnen worden tijdens een behandeling. Middels een combinatie van informeren/adviseren, behandelen en begeleiden wordt er gekeken welke behandeling voor uw klacht de beste oplossing is. Een behandeling duurt ongeveer een half uur per keer. Afhankelijk van uw situatie wordt u behandeld in onze praktijk of komt de fysiotherapeut bij u thuis.

Wanneer kan fysiotherapie uitkomst bieden?

5

Lage rugklachten;

5

Nekklachten;

5

Bovenrugklachten;

5

Pijn aan de schouders;

5

Klachten ten gevolgen van blessures;

5

Heupklachten;

5

Knieklachten;

5

Enkelklachten;

5

Elleboogklachten;

5

Klachten op de borst;

5

Klachten in of rondom de bekken;

Vergoeding
Mogelijk worden de kosten (deels) vergoed door uw aanvullende verzekering. Dit kunt u bij ons navragen. Zelf betalen? Zie onze prijslijst voor de actuele prijzen.