Fysio lageland

Artrose

Artrose is een aandoening waarbij gewrichten aangedaan zijn, in de volksmond wordt het ook wel slijtage genoemd. Dit is een proces dat in het hele lichaam plaatsvindt bij het ouder worden. Dit proces heeft niet alleen effect op de gewrichten en het kraakbeen, maar er vinden ook veranderingen plaats in de spieren en weefsels rondom het gewricht.

Fysio lageland


Wat is artrose?

Bij artrose hebben mensen vaak pijn, maar ervaren ze ook stijfheid in het aangedane gewricht. Het is belangrijk om bij artrose goed in beweging te blijven, omdat dit ervoor zorgt dat de gewrichten zo gezond mogelijk blijven, klachten verminderen en u uw dagelijkse activiteiten kunt blijven uitvoeren. De fysiotherapeut kunt u bij artrose helpen door specifieke oefeningen met u te doen, zodat u uw dagelijkse activiteiten weer kunt uitvoeren zoals u dat zou willen doen. Daarnaast kan de therapeut het gewricht mobiliseren(bewegen) voor pijndemping en een verbeterde beweeglijkheid. Bij ons in de praktijk bieden wij een programma aan voor mensen met artrose, waarbij er 10 weken twee keer per week in kleine groepjes aan op uw situatie afgestemde oefeningen worden gedaan, om zo uw klachten te verminderen.

Vergoeding

Voor mensen met heup- en knie artrose wordt dit bij ons in de praktijk volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Met artrose in andere delen van het lichaam kunt u zich ook aanmelden, helaas wordt dit dan alleen niet vergoed vanuit de basisverzekering, maar moeten wij uw aanvullende polis aanspreken. De vergoeding uit de basisverzekering geld slechts één keer per kalenderjaar. Het maakt hiervoor niet uit of het gaat om dezelfde of de andere knie of heup.